1

Profiterol

Posted by lezzetperisi on 17 Eylül 2010 in Lezzetperisinden tarifler, Sidebar Photoblog |

Bayram dendimi akla ilk gelen şöyle mis gibi ev açımı bol antepli veya cevizli bir baklavadır. Arkasından şekerpare gelir. Bir de annemin bol cevizli tel kadayıf sarması. Bu yıl sakın tatlı yapma dedim. Herkes şuruplu tatlı yapıyor değişiklik olsun ben profiterol yapacağım.

Profiterol dendimi de benim aklıma Hünerli bayanlar sevgili Müge hanım gelir. Profiterol ile ilgili ne öğrendiysem onun harika anlatımlarından öğrendim. Gerçi bu kez işin kolayına kaçtım. Dr.Oetker’in Profiterol un karışımını kullandım. Aman canımmmm neden demeyin. Arife günü tüm gün biber salçasıyla uğraşınca kendimi riske atamadım. Kreması da, çikolata sosu da paketin içinde. Pek bir zevkli pek bir kolay yapımı da.  Süslemesini de pastamalzemelerinden aldığım minik renkli kalp şekerlemeler ile yaptım. Nasıl olmuş ama miss gibi çikolata kokusu geldi mi burnunuza ???

1 Comment

  • HÜSNİYE dedi ki:

    Varya 🙁 ben küsüm Profiterole. Bir türlü anlaşamdık kendileriyle.Tüm inceliklerini, püf noktasını okuyup, uygulamama rağmen beni anlamdı bir türlü. Çok güzel pişiyorlar sonra bi bakıyorum sönmüşler!!!!! 🙁 Baktım anlaşamıcaz vazgeçtim kendilerinden. Çok lezzetli bir tatlı, İso hanımda güzel hazırlamış, çok güzel görünüyo.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.