0

Biber Dolması

Posted by lezzetperisi on 20 Eylül 2010 in Sidebar Photoblog, Zeytinyağlılar |

Bayramların olmazsa olmazlarından biridir benim için dolma. Kapıdan giren n’olur tatlı koymayın zira şekerim yükseldi diye girer. Çoğu zaman bayram şekerini bile almak istemez. (  Gerçi bu yıl benim fındık krokanlarım resmen kapışıldı 🙂 ) İşte o anlarda sunulan dolma gibisi yoktur. Hay Allah sizden razı olsun cümlesiyle başlar, ellerinize sağlık içim kıyılmıştı iyi geldi. Bir bardak su rica edebilir miyim diye devam eder. Sonra bir bardak ta demli çay içildimi bir bakarsınız tabaktaki tatlılara da kaymış hafifçe gözler. İşte o an ısrara gerek kalmaz eller yavaşça çatala uzanır, aslında yemesem iyi ama .. Ve  mutlu son.

Bu kez küçük bir değişiklik yaptım. Pirinci kavurmadım. Artık dolmayı da Sinbo Digicookta pişiriyorum ya, kavurunca pirinçler fazlaca pişiyormuş gibi geldi. Biraz daha diri kalsınlar istedim. Malzemeler daha öncekiyle aynı burda.

Yapılışı ;

  • Soğanları ve domatesleri robotta çekin. Ve diğer tüm malzeme ile karıştırıp biberlerin 3/4 ‘ünü doldurun. En üstlerini de bir parça domates ile kapatın.  (Bu arada ben saati yine 23:52 yaptım.) Tencereye dizip 1 su bağdağı su ilave edin. Ocağa alın. Ya da benim gibi digicooka yerleştirin. 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın. Pilav butonuna basın.

Hımmmm ellerime sağlık. Annem der ki ” Deli aşını beğenmezse çatlar, ölürmüş :). Canım annem kim bilir kaçıncı uykundasın.Öpüyorum seni.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.