1

Bütün Kızlar (Bende) Toplandık

Yine kahkaların patladığı, koyu koyu sohbetlerin edildiği, çocukların koridorda koşuşturduğu, oyuncakların havada uçuştuğu, açılan çizgi filmin kendi kendini seyrettiği 🙂  ve dışarıdaki tüm soğuğa rağmen sıcacık bir gündü.

Aslında geçen ay Özi de toplanmıştık. Sağolsun öyle güzel hazırlanmıştı ki neler vardı sofrada neler. Mercimek köftesi, mantarlı börek, patatesli börek, peynirli börek, kremşantili bisküvi pastası, tiramisu.. Neden yazılamadı ve neden fotoğraf yok. Çünkü ben yetişemedim. Çünkü ben bu aralar hayatın ucunu kaçırdım. Hiçbirşeye yetişemiyorum 🙁 Tarifler yapılıyor, resimleniyor ve arşive kalkıyor. Bilgisayarın başına oturup iki satır yazı yazacak tek vakit 01.00 ve 06.00 arası. Geri kalan tüm zaman, iyice yoğunlaşan işler ve artık annesini eteğinden ayrılmayacak kadar büyümüş Melike’ye ait. Ama ben inatla direniyorum. Zaman yaratacağım, zaman yaratacağım, illa ki zaman yaratacağım. Ve sizlerle yeni tarifleri, yeni resimleri, yeni anıları paylaşacağım.

Neler yaptığımı anlatmadan önce yeni masa örtüm,peçeleri ve masa şeritimin annemin maharetli ellerinden çıkma olduğunu söyleyeceğim. Ben tasarladım. Beraber renkleri , kumaşı seçtik ve O dikti. Canım annem, ellerin hiç mi hiç dert görmesin. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Peçete halkalarımda Bernardo’dan.

Daha öncede tavuklusunu denediğim kıymalı krep börek günün ası oldu. Fırından çıkarıp sofraya getirmemle birlikte kuş olup uçtu midelerimize 🙂

Her buluşmada kızlar salatalardan bahsediyordu. Ben başlangıç yapayım dedim.

Tavuk salatası

Körili patates salatası

Bayatlamayan Kurabiye ki kurabiyesiz çay sofrası düşünemiyorum

Benim kekim.. Kuru üzümlü kuru meyveli kek

Ve donut..

Bir sonraki durağımız Esruş. Bakalım o bize neler hazırlayacak ?

1 Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.