4

Dr.Oetker Cheesecake Yap Dr.Oetker Mandalina Pelteli

Posted by lezzetperisi on 28 Kasım 2011 in Kekler ve Cheesecakeler, Sidebar Photoblog |

Hiç bu kadar kısa sürede bu kadar lezzetli birşey yapmamıştım..İtiraf ediyorum.

Geçen ay ki etkinliğimiz 1.İzmirli Yemek Blogları Toplantısında Dr.Oetkerin de bizimle olduğundan ve nefis hediye paketinden bahsetmiştim. İşte o paketten ilk kullandığım Dr.Oetker Cheesecake yap oldu. Üzeri için de mandalinali pelte, mandalinanın da tam zamanı olması dolayısıyla çok çekici göründü. Ve bir kez daha inandım ki  Dr. Oetker hayatımızı kolaylaştımaya ve lezzetlendirmeye devam ediyor.  Küçücük 2 paketten bu kocaman ve lezzetli cheesecake çıktı ortaya. Tabi büyüklerimiz “Aklın yolu bir” demiş gerçekten de aklın yolu bir ki lezzetlisomunlar blogunun sahibi sevgili Serap ablam da aynı şeyi düşünmüş. Onunla aynı zamanlarda denemişiz. İlk o paylaştığı zaman doğru yolda olduğumu anladım. Serap abla çok maharetli , çok sevecen ve çok güleryüzlü, etrafına sürekli poztifi enerji yayan iyi ki blog yazıyorum iyi ki tanımışım dediğim bir ablam. Sevgili blog arkadaşlarım hepinizi çok seviyorum. İyi ki blog yazıyorum ve iyi ki sizleri tanımışım.

Tabi ki yine büyüklerimiz demiş ki “Her yiğidin yoğurt yeyişi farklıdır” Bir tarifteki tüm malzemeler aynı olsa da her elin lezzeti farklı oluyor. Bu da benim ki umarım beğenirsiniz.

Tabanı İçin ;

  • 1 1/2 paket burçak bisküvi
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 75 gr. tereyağı (erimiş ve ılık )

Bisküvileri robotta un haline gelene kadar çekin. Süt ve tereyağını ilave ederek homojen bir hale gelene kadar karıştırın. 28 cm ‘lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kalıbı kapatın ve hazırladığınız bisküvili karışımı yayın.

Üst kısım ;

  • 1 paket Dr.Oetker Cheesecake yap
  • 500 ml. süt
  • 300 gr. yoğurt

Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve bisküvili tabanın üzerine kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.

Sosu İçin ;

  • 1 paket Dr.Oetker Mandalina Tadında pelte
  • 400 ml. su

Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğuyunca cheesecake’nizin üzerine dökün.

En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Etiketler:, ,

4 Comments

  • NİGAR dedi ki:

    Nefis görünüyor cnm ellerine sağlık;)

  • HÜSNİYE dedi ki:

    Nefis ve gerçek gibi görünüyor, uzansam dilimi alacak gibiyim ellerine sağlık, hem hazırladığın, hemde çok güzel fotoğrafladığın için. Bu sabah senle sohbet ettiğimizde senin bloğunu kurup yazmaya başladığından beri ne kadar güzel ve farklı lezzetler keşfettiğimizi konuşmuştuk. Ayrıca bunun içinde ellerine ve gönlüne sağlık.Umarım hep yeni tatların olur.

  • Tülay dedi ki:

    İsmetcim ellerine sağlık, çok lezzetli olduğu fotoğrafından da belli oluyor ben de “mandalina tadında Dr.Oetker pelte” ile başka bir tatlı yaptım birazdan hepleziz.com da 🙂 , sevgiler ….

  • ozguluntarifleri dedi ki:

    İsmetcim harika olmus cok nefis gorunuyor ellerine saglik ben daha denmemistim hemen yarin deneyecegim.
    Tiramusuyu denedim gercektende 3 dakikada hazirdi …Soyledigin gibi Dr oetker hayatimizi kolaylastiracak ama kotu tarafi gelsin kilolar:)) bu guzel lezzetlere deger dogrusu..:)
    sevgiler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.