2

Çine'deyiz…

Posted by lezzetperisi on 10 Aralık 2010 in Lezzetperisinden tarifler |

Bu hafta sonu Çine’deydik. Yemekli mevlûtümüz vardı. Gördüklerinizin hepsi odun ateşinde pişti arkadaşlar.

“Anlatılmaz yaşanır” denir ya işte öyle birşey. Tarifi yok bunların..

Ama lezzetlerine de diyecek yok. Herbir sarma sevgiyle sarıldı tek tek,sabırla yerleşti siniye ve odun ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetin nirvanasına vardı.

Üstüne yenen helva da cabası.. (Bu gördükleriniz, şehriye çorbası,etli kapama,etli kurufasulye ve pilavdan daha çok ilgilimi çektiği için resimlenip sitemdeki yerlerini aldılar.)

Bu yıl yağmur pek bereketli Ege’de. Topçam barajı dolmuş ve kapaklarını açmışlar. Minik cesur civcivim biraz korksa da görülmeye değer bir tabloydu. Sizin için resimledim dönüş yolunda.

Topçam Barajı, Aydın ili Çine ilçesinde, ünlü içme suyu kaynağı Madran Çayı‘nın üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacıyla 1977-1984 yılları arasında inşa edilmiş baraj.

Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3.250.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 55,65 m, normal su kotunda göl hacmi 83.50 hm3, normal su kotunda göl alanı 4,20 km2‘dir. Baraj 4.983 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.

Etiketler:, , ,

2 Comments

  • HÜSNİYE dedi ki:

    Öğle yemeğinde karnını doyuramamış biri olarak bunlara ağzımın suları akarak bakıyorum. Sen çok kötüsün yaaaa.. Gerçi karnım tok olsada bunlar benim iştahımı kabartmaya yeterdi. Nasıl güzeller, hele o kızartma, heleki odun ateşinde pişmiş .Mordoğana gittiğimizde rahmetli Cariye teyze hep yapardı bize doyamazdık onun tadına. Görsel olsada, bu lezzetleri bizimle paylaştığın için mersi şekerim.

  • lezzetperisi dedi ki:

    Bence sende bir blog oluşturmalı ve o maharetli ellerinle yaptığın harika lezzetleri bizlerle paylaşmalısın arkadaşım.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.