0

SÖKE UN İLE “TOPRAĞIN BEREKETİ” ETKİNLİĞİ

Posted by lezzetperisi on 11 Aralık 2012 in Etkinlikler |

Hih hah hoooo artık bizim de bir mutfağımız var 🙂

Hih hah hoooo artık bizim de bir workshopumuz var 🙂

8 Aralık C.tesi günü Söke Un‘un tarif danışmanı Sevgili Dilek Yetkiner’in modaretörlüğünde  İzmir’de ilk workshop u, İzmir’in mutfağı İMSE ‘ de gerçekleştirdik. Şefimiz Özger Tanık eşliğinde makarna hamuru hazırlama, doğal gıdalarla renklendirme, kesme yöntemleri , tortellini ve ravioli yapımını öğrendik. Aslında hem öğrendik hem eğlendik.

Biz İMSE’ye geldiğimizde çalışma yerlerimizde bizim için not defteri, kalem, önlüğümüz ve adlarımızın bulunduğu  yaka kartlarımız hazırdı. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü

Ben ekmeğimi evimde kendim yapmayı tercih ettiğim için zaten kullandığım unun kalitesinden hiç ödün vermiyorum ve SÖKE un kullanıyorum. Eğer vaktim var ise kendim karışımlar hazırlıyorum ama çalışan kadınlarız her zaman bol vaktimiz olmuyor bu zamanlarda da SÖKE EKMEK KARIŞIMLARINI kullanıyorum. Benim favorilerim 7 tahıllı ve Ruşeym li olan.  Kek karışımları ve pudingleri olduğunu ise etkinliğimizde öğrendim. Kesinlikle kullanacağım ve sizlere sonucu bildireceğim.

Bu harika günden sonra artık sadece ekmeğimi değil makarnamı da evde yapacağım.

Eğer sizlerde evde makarna yapmak isterseniz;
100 gr. un
1 yumurta (70 gr.)
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir miktar tuz
Hamurunuz oldukça sert bir hamur olacak yumuşak ve cıvık olursa istediğiniz kalitede makarna elde edemezsiniz.

Dilerseniz makarna hamurlarınızı renklendirebilirsiniz de. Mesela kırmızı renk için salça, yeşil renk için ıspanak püresi (haşlanmış,suyu süzülmüş ve robotta çekilmiş) , yine yeşil renk için tarhun ve kekik kullanabilirsiniz. Mesela en üstteki resimde elimdeki makarna hamurunu zerdeçal ve kekik ile renklendirmiştim ben.  Eğer hamuru salça veya herhangi bir sebze püresi ile renklendirecekseniz mutlaka un ilave etmelisiniz yoksa hamurunuz gerekli sertlikte olmayacak ve kesme aşamasında birbirine yapışıp kalacaktır.

Eh bu kadar makarna yapılır da hiç soslanıp yenmez mi ??

Elbette yedik.. Hem yaptık, hem pişirdik hem de afiyetle yedik hatta ve hatta günü sonunda sertifikalarımızı bile aldık.

Bu harika gün için öncelikle Sevgili Dilek Yetkiner’e , Söke Un’a, İMSE’ye ve tüm gün sabırla bize makarna yapımı ile ilgili incelikleri öğreten Şefimiz Özger Tanık’a çok teşekkürler.

Ve ve ve veeeee bu harika fotoğrafları bize kazandıran sevgili Figen Karavas’a sonsuz teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.