0

Pişi

Posted by lezzetperisi on 01 Ocak 2013 in Hamur İşleri ve Börekler |

2013 geldi.. hoşgeldi. Aslında ben 2012 yi çok sevmiştim. Benim için gerçekten verimli bir yıl oldu. Gerek işimdeki kariyerim gerekse yeni edindiğim arkadaşlıklarım. Bol bol gezip eğlendim. Hayatın tadını çıkardım doyasıya. Yaşam haneme 2012 büyük harfler ve güzelliklerle yazıldı. Bir tek şey dışında ..  anneciğimin Antalyaya taşınması. Ama bunun ardından da yine bizi çok sevindiren bir olay oldu sevgili eşim de terfi etti ve artık vardiyalı çalışmıyor hafta sonları, bayramlar hepsinde de bizimle. Eskiden acaba yılbaşı gecesi hangi vardiyaya denk gelecek bizimle olabilecek mi derken şimdi yılbaşı gecesi de ertesi sabah da bizimle.

Ben de bunu fırsat bildim ve yeni yılın ilk kahvaltısı için nefis pişiler yaptım.

Söke Un Geleneksel Ekmek Unu Karşımı ile yaptığım pişiler bizim evde çok sevildi. Minik kurabiyemden de sevgili eşimden de tam not aldı.

Malzemeler ;

  • 1 paket Söke Un Geleneksel Ekmek Unu Karışımı
  • 2 su bardağı ılık su
  • peketin içinden çıkan maya
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı ;

Tüm malzemeyi genişçe bir kabın içinde yoğun ve üzerini streç filmi ile kapatıp 30 dk. mayalanması için bırakın. Küçük bir tabağa bir miktar sıvı yağ koyup ellerinizi bu yağ ile ıslatın ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açarak kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.