2

Kuzu Tandır

Posted by lezzetperisi on 25 Ekim 2013 in Et ve Tavuk Yemekleri, Lezzetperisinden tarifler |

Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilip biz yine anne-kız düştük Antalya yollarına. Dinlenir dinlenmez ilk durağımız ise Akvaryum Antalya oldu. İkimizde epey heyecanlıydık. Dayımız ve ananemizle birlikte neşeli,eğlenceli ve belgesel tadında bir gün geçirdik. Ancak bizim beklentilerimizi karşılayamadı. Hayvanlar alemi hayranı ve National geographic tutkunu henüz 5 yaşındaki Melikoş için bile biraz hayal kırıklığı diyebilirim.  Hani gitmezseniz çok da bir şey kaybetmiş olmazsanız. Yüksek fiyatları da cabası. ( Büyük 33 TL çocuk 26 TL ) Ben gitmeden önce fiyatlarının yüksekliğine aldırış etmemiştim. Çünkü içeride onlarca balık var onların beslenmeleri suyun her daim temiz tutulması v.s. hepsi bir maliyet diye düşünmüştüm. Bir de sitelerinde dünyada en çok köpek balığı barındıran akvaryum diye okumuştum. Evet doğru bir çok köpekbalığı var ama çok küçükler. Belkide biz fazla beklenti ile gittik.

Buyrun sizlere birkaç kare

Ve gelelim ev yapımı nefis tandırımıza.  Kurban bayramı olur da tandır yapmadan olmaz hani. Et sevmeyene bile sevdirecek tel tel ayrılan nefis bir tarif.

Malzemeler ;

  • 1,5 kg. kuzu kol
  • Tuz , karabiber, toz kırmızı biber
  • 8 -10 adet minik soğan, 8 – 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı ;

  • Eti yıkayıp düdüklünüze sığacak şekilde parçaladıktan sonra (mümkün olduğu kadar büyük parçalar olsun) düdüklüye kapatın kaynadıktan sonra 90 dk. orta ateşli ocakta pişirin.  (hiç su koymayın et kendi suyunu bırakacaktır.)
  • Düdüklü soğuduktan sonra etleri içinden alıp fırın kabına yerleştirin. Soğanları ve sarımsakları temizleyip etlerin aralarına yerleştirin. Et suyundan da 2 su bardağı alıp tuz, salça ve dileğiniz baharatla karıştırdıktan sonra etlerin üzerinde gezdirerek fırın kabına dökün. 200 derece fırında 90 dk fırınlayın.
  • Fırından çıkan nar gibi kızarmış, tel tel ayrılan etlerinizi pilav ve salata ile servis edebilirsiniz.

2 Comments

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.