1

Muzlu Rulo Pasta ve Küçük Prens..

Posted by lezzetperisi on 08 Ekim 2015 in Lezzetperisinden tarifler |

“Bir yıldızda yaşayan bir çiçeği seviyorsanız, geceleyin yıldızlara bakmak hoştur ve geceleyin gökyüzüne bakarsın. Her şeyin çok küçük olduğu gezegenimi gösteremem sana. Belki böylesi daha iyi. Yıldızım senin için herhangi bir yıldız olsun. Böylece gökyüzündeki bütün yıldızlara bakmayı seveceksin.”

Doğum günü kutlamalarım sebebiyle birkaç akşam dışarıda olunca haliyle Melikoş Hanımı ihmal ettim. Cumartesi sabah uyanıp mutfakta kahvaltı hazırlarken açtığım müziği ve anneanneyle sohbetimi duyunca çılgınlar gibi koşarak geldi mutfağa.Bütün cadde duymuştur çığlıklarını.. Yaşasın bu sabah annem evde! Bolca öpüşüp koklaşma seansını geçince dedim bu küçük çatlak kurabiyeyi Küçük Prens ile ödüllendirmeli. Tabi anneannesiz asla! Muhteşem üçlüyüz biz.. Birimiz nereye hepimiz oraya.. Elbette Melikoş filmden çok hoşlandı. Sonrasında Pier’den Konak’a yaptığımız küçük sahil yürüşü de muhteşemdi. Anneanne , torun onlar önde ben arkada yürürken..  “Deniz ve  mehtap sordular seni neredesin?” dizeleri geldi aklıma Dario Moreno’nun, hafif esen rüzgarla.. Zaten  yaşlı pilot küçük kıza hikayeyi anlatmaya başlayıp “Ama terk etmesi güle dönüş yolculuğunun başlangıcıymış aslında..” dediği an ben bırakmıştım gözyaşlarımı.. Bir çizgi filmde de hıçkıra hıçkıra ancak bu kadar ağlanırdı. Ne çok birikmişler meğer. Ne çok dokunmuş filmdeki sözler. Melike için güzel bir çizgi film ve eğlenceli vakitten ibaret olan ve anneanne annem neden ağlıyor? sorusuna henüz cevap bulamadığı Küçük Prens beni derinden etkiledi. Çünkü büyüdüm.. ama asla normal yetişkinler gibi olmadım,olamadım.. Çünkü çocuk yanımı hep sakladım. Büyümek dedikleri hayallerinden vazgeçmekti çünkü, asla vazgeçmedim! Yıkıldı!, yıktılar!, yılmadım! yeniden inşa ettim, yeniden, yeniden, yeniden.. Çünkü umudun olduğu yerde iyi şans hep senden yanadır.

“Hoşça kal”, dedi tilki. ” İşte sana bir sır, çok basit birşey; insan yalnız yüreğiyle doğruyu görebilir. Asıl görünmesi gerekeni gözler göremez.

” Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez diye” yineledi küçük prens; unutmamalıydı bunu.

” Gülünü senin için önemli kılan, onun için harcamış olduğun zamandır.”

“Onun için harcamış olduğum zaman.. ” diye yineledi küçük prens. Unutmamalıydı bunu.

İnsanlar unuttular bunu” dedi tilki ” Ama sen unutmamalısın. Evcilleştirdiğimiz şeyden sorumlu oluruz. Sen gülünden sorumlusun..”

Geçen benden yaşça epey küçük bir arkadaşımın doğum gününü kutlamak için yazdıklarımı okuyunca dedim bu benim de kendime doğum günü armağanım olsun. Bir de pasta yaptım kendime filmden dönünce.

“Herşeyin gönlünce olacağı, içinde en çok huzur olan yaşların olsun, ömrün aşk ile mutluluk ile dolsun.. diyeceğim ama hayat böyle değil biliyorum. Acısıyla ,kusurlarıyla, eksikleriyle bizim.. O yüzden tüm bunlar olurken sen öyle güçlü ve iradeli ol ki var olduğun anın tadını çıkar. Hiçbirşey bizim değil ve hiçbirşey bize ait değil ne sevinci ne acıyı sahiplenme hepsi olur geçer, sen gülümse olur mu..

Malzemeler ;

Kek İçin ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket Dr.Oetker kabartma tozu
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya

İç Kreması ;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 Çorba kaşığı un
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı krema

Krema hariç tüm malzemeyi el çırpıcısı ile çırpıp , orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca 2 saatte dolapta bekletip çıkarın ve kremayı ekleyip 1 – 2 dk. çırpın.

Dış Kreması ;

  • 1 paket Dr.Oetker krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet muz
  • Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı ve renkli şekerler.

Yapılışı ;

Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. sütü ilave edip 1 – 2 dk daha çırpıyoruz. Kabartma tozunu da ilave edip tekrar çırpıyoruz. En son vanilya ve unu ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Kek karışımını yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküp  önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. 10 -15 dk. arasında pişecektir.

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için 5 dk. bekletiyoruz sonra ıslatıp iyice suyunu sıktığımız temiz bir havlunun üzerine alıyoruz ve 5 dk daha bekletiyoruz. Bu yağlı kağıdın kolayca çıkmasını ve kekin kırılmamasını sağlayacak.

5 dk.’nın sonunda iç kremayı kekin üzerine sürüp muzları yerleştiriyoruz ve yağlı kağıdı yavaşca ayırarak keki rulo haline getiriyoruz.

Dış kremamızı da sürüp hindistan cevizi ve dilediğiniz süsler ile süslüyoruz.

Filmi de şiddetle tavsiye ediyorum.. Çocuğunuzun elinden tutup kendinizi! o filme götürün.

1 Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.