0

Çilekli Kek

Posted by lezzetperisi on 29 Eylül 2016 in Kekler ve Cheesecakeler |

Self Balancing Scooter
Self Balancing Scooter Sale

Çilekli kek

İtiraf ediyorum yaz başında yapmaya başladım bu nefis keki. Yazın kokusu çilekler ile gelmeye başladığında..

Sonbahar çocuğu olmama rağmen yaz hiç gitmez benim yüreğimden. Çilekse hep yazın, hep güzel günlerin müjdecisidir. Muziptir çilek, haylazdır, çocuksudur, alımlı olduğu kadar. Rengi de , kokusu da, tadı da başınızı döndürür bu yüzden. Hatta biraz alerjiktir sağlam bir bünye ister.

Ve yine itiraf ediyorum kendim için sakladım bu tarifi. En sevdiğim mevsimdir yaz, en sevdiğim meyvedir çilek.. Kendim için sakladım bu tarifi çünkü bugün benim doğum günüm. Kendime küçük bir hediye.. Koca bir yaşı daha devirdim bile yine acısıyla, tatlısıyla..  Dolu dolu geçen bir yıl.  4 Ülke, 2 Ada, bir sürü yeni şehir sığdı 1 yıla.. İskoçya’da Edinburg Kalesine geldiğimde içimdeki ses “Everything is real that you can imagine” dedi. Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir! Gittiğim her ülkede, her şehirde her kayan yıldızda, her mabette dilek diledim. Birini olmazsa öbürünü kabul eder diye. Ve.. ben en çok vazgeçmemeyi öğrendim, öğrendiklerimin tüm ötesinde. Umut etmeyi ve umutlarımın kapısından ayrılmamam gerektiğini. Dokunduğu her şeyi eskiten zaman bir tek umutlarına dokunamıyordu insanoğlunun, bir de yüreğine ki içinde taşıdığı koca bir evren vardı. Yaşamak her ne kadar acı bir tecrübe olsa da yine de vazgeçilmezdi sevmeyi bilenler için ve sevgiyi ancak cesur yürekliler taşıyabilirdi ki dilinden değil gönlünden gelirdi sözler ki gözünden değil gönlünden akardı yaşlar. Tanrı elbet sayardı o gözyaşlarını, en kıymetli incileriydi sicim gibi süzülürken gözlerinden.. O yaşlar kapalı kapıların, umutların anahtarlarıylı. Ve sevmek var olan en güçlü silahtı savaşmak için hayatın zor yanlarıyla.. Kendime söz veriyorum hayatın getirdiği hiçbir zorluk beni umutlarımın kapısından ayıramayacak. Çok dileğim, çok isteğim var kendim için daha..

img_3293a

Gelelim Kitcheninred’in sayfasında görüp deneyip vazgeçilmez keklerimizden biri olan çilekli yaz kekinin tarifine.

Malzemeler ;

  • 200 gr. toz şeker
  • 200 gr. un
  • 300 gr çilek
  • oda sıcaklığında 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Dilerseniz 2 yemek kaşığı çırpılmış krema (Biz dışı kıtır kıtır sevdiğimiz için hiç gerek duymadım)

Yapılışı ;

  • Çilekleri yıkayıp,kurutup 2’ye bölün.
  • Yumurtaları ve şekeri krema haline gelene kadar 2- 3 dk çırpın. Un , vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip un kaybolana kadar düşük devirde çırpmaya devam edin.
  • 28 cm’lik kalıbınızı güzelce yağlayıp hamur karışımını dökün. Çilekleri üzerine hafifçe bastırarak dilediğiniz şekilde sıralayıp  önceden 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar 35 – 40 dakika  fırınlayın. Bu arada bir küçük not ben kalıbı yağlamaktansa kelepçeli kalıp kullanıp alt kısmına yağlı kağıt yerleştirip kelepçe ile sabitliyorum. Sadece kalıbın kenarlarını yağlıyorum. Böylece kekim pişince kelepçeli kalıptan kolayca hiç parçalanmadan yağlı kağıdı ile çıkıyor. Servis yapmak da çok kolay oluyor.
  • Eğer siz de benim gibi dışı kıtır içi yumuşak kekleri seviyorsanız  denemeyin. Ama yumuşacık olsun kekim derseniz kekiniz henüz sıcakken çırpılmış kremayı silikon bir fırça yardımı ile kekinizin üzerine sürebilirsiniz.

çilekli yaz keki tarifi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.