0

Çiçekli Doğum Günü Pastası

Posted by lezzetperisi on 27 Temmuz 2010 in Pastalar, Sidebar Photoblog |

Canım Kuzişim Esuşun doğum günü pastasını ben yapmak istedim. Bol çiçekli bir pasta olmalıydı anne adayının pastası. Bu konuda bana yardımcı olan Pasta Dekora ve Cem beye çok çok teşekkür ediyorum. Çiçekler pasta dekordan geldi. Peki içi nasıl olmalıydı. Muzlu ?? yok Karışık meyveli ?? hayırrr Ananaslı bademli ?? ona da hayır.

Farklı bişeyler yeni birşeyler keşfetmek lazım derken kocaman bir bulut balonu ve içinde;  şöyle bol çikolatalı trüff kremasından bir katman olan bir dilim pasta…içinde vişne ve kahvede mi var ?? var var.  Evet evet bu istediğim bu.

Pasta süsleme konusunda henüz çok acemiyim ama lezzeti konusunda hiç alçak gönüllülük yapmayacağım çünki tam bir ustayım.Pastalarım hem hafif hem leziz. Hiç pasta sevmeyenler bile benim pastalarımdan 2 ‘şer dilim yerler ki pazar günü de öyle oldu. Hemen hemen herkes 2 dilim yedi. Bir baktım ki pastanın yerinde yeller esiyor. Bense ağzım kulaklarımda mutluluktan uçuyorum.

Malzemeler;

  • Kremam yine cremole ve krem şanti. ( 2’şer paket)
  • Pandispanyam burda 2 adet yaptım biri kakaolu biri sade (Sade pandipanya için kakao ve boya kullanmayın. Kakaolu pandispanya için se boya kullanmayın)
  • Trüff içinse ; 200 ml. krema, 250 gr. çikolata (100 gr. sütlü, 150 gr. bitter) sade pandispanyanın yarısı, 1 çay bardağı vişne, 1 çorba kaşığı nescafe )
  • Islatmak için ; Kakalo pandispanyaya  1/2 su bardağı ılık su, 1 çorba kaşığı nescafe, 2 çorba kaşığı şeker
  • Sade pandispanya için ; 1/2 su bardağı limonata

Yapılışı ;

  • Pandispanyaları 1 gece önceden hazırlayıp dinlendirirseniz pastanızı kesmeniz ve hazırlamanız daha kolay olacaktır. Pandispanyaları enine 2 parçaya kesin. Ben pasta kesici kullanıyorum çok kolay ve düzgün kesiliyor.
  • Pastayı hazırlama aşamasında öncelikle trüff ü hazırlayın. Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp ocaktan alın. İçine  küçük parçalara böldüğünüz çikolataları atıp sürekli karıştırarak güzelce özleştirin. Nescafe ve vişneleri ekleyip karıştırmaya devam edin.Pandispanyayı da karışımın içine ufalayıp tekrar karıştırın. 30 dk. kadar dinlendirip dolaba kaldırın.
  • 2 ‘şer paket Cremole ve krem şantiyi derince bir kaba döküp 4 bardak, mümkün olduğu kadar soğuk süt ile çırpın. 20 dk. kadar dolapta bekletin.
  • İlk önce kakaolu pandispanyanın bir katını yerleştirin. Güzelce ıslatın. Üzerine trüff kremasını yayın. Sade pandispanyayı da koyup ıslatın. Onun üzerine cremole şanti karışımınızı yayıp kakaolu pandispanyanın 2. kısmını yerleştirin.Onu da ıslatıp kalan kremayı tüm pastanın üzerine yayın. En az 6 saat dolapta bekletin
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.