3

LEZİTA DA LEZZET DOLU BİR GÜN

Posted by lezzetperisi on 26 Mart 2011 in Etkinlikler, Lezzetperisinden tarifler, Sidebar Photoblog |

Sevgili Şerife’nin bizlere gönderdiği mail ile başladı Lezita hikayemiz. Lezita biz İzmirli blog yazarlarını Turgutlu’daki fabrikasında ağırlamak ve ürünleri ile ilgili hem bilgilendirme hem de tadım etkinliği yapmak istiyordu. Tabiki çok heyecanladım.  Hem blogum vasıtası ile tanıştığım, mailleştiğim arkadaşlarım ile karşılıklı sohbet etme şansı elde edecek hem de Lezita’yı daha yakından tanıma ve fabrikalarını gezme şansın olacaktı. Etkinliğin pazar günü olması da cabası..

Sevgili Ceren Hanım, bizleri kapıda karşıladı ve tüm gün boyunca inanılmaz güleryüzlülüğü ve enerjisiyle bizlere evsahipliği yaptı. Önce Lezita ile ilgili kısa bir tanıtım filmi izledik. Ardından üretim sahasını gezdik. Üretim sahası ve üretime girerken gösterdikleri titizlikten ve hijyenden bahsetmeden önce sizleri biraz Lezita hakkında bilgilendirmek istiyorum.

Öncelikle Lezita bir Abalıoğlu kuruluşu. Abalıoğlı, yemden damızlık yumurta ve civciv üretimine,sözleşmeli yetiştirilicikten piliç eti üretimine kadar tam entegrasyon mantığı çerçevesinde çok çeşitli faliyet alanlarında çalışmaktadır. Lezita Et Entegre Tesisi, Abalıoğlu Gıda Entegrasyonunun son halkasını oluşturmaktadır.

İzmir’in Kemalpaşa Bağyurdu beldesinde 23.000 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu, saatte 10.000 adet kesim kapasitesine sahip Lezita Et Entegre Tesisleri’nde taze ve dondurulmuş  piliç eti ürünlerinden şarküteri ve köfte ürünlerine, modern kaplamalı ürünlerden döner gibi geleneksel ürünlere kadar pek çok çeşit ürün tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Neden Lezita mı ?? Lezita Et Entegre Tesisi’nin sahip olduğu son teknolojilerin sağladığı bir diğer ayrıcalık da soğutulan ve el değmeden parçalama hattına geçen karkasların röntgen kamera sistemi ile tek tek kontrol edilmesidir. Her bir pilicin görüntüsü, kameranın hafızasında tanımlı resimler ile karşılaştırılmakta, bütün ürünleri kalitesine göre ayırmakta ve bu tanımlamaya uygun olmayan piliçler ayrılmaktadır.

Daha uzun teknik bilgiler verip sizleri sıkmak istemiyorum. İnanıyorum ki zaten yazımı okurken Lezita yazısı üzerine tıklayıp sitelerine şöyle bir göz atmışsınızdır.

Resimde görmüş olduğunuz üzere ayakkabılar tek tip. Kızılay değil Lezita dağıttı 🙂 Hijyene çok önem verdikleri için imalat alanına girerken ayakkabılarımızı değiştirdik. Üzerimize beyaz gömlek giydik, maske ve bone taktık. Bu arada da tüm takılarımızı saatler dahil çıkardık. Saatler dahil diyorum çünkü Ar-Ge Müdürü Ceren Hanım bunun üzerine basa basa söyledi  saate dahi izin vermiyoruz diye. Ama yetmedi yinede her bölüme girerken ellerimize ve ayakkabılarımıza hijnenik sıvılar sıkıldı. Tabi bunun bizim için çok kötü bir tarafı vardı fotoğraf makinaları da dışarda kaldı biri hariç.  Zar zor Egeden’ nin makinasını içeri alabildik 🙂

Bir gıda ürünün sofranıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini görmek çok güzel. Çalışanlarının hijyen  konusunda titizlik gösterdiğini görmek iç rahatlatıcı ee bir de tadına bakınca  değmeyin keyfimize.

Öğle yemeğinde sunulan nefis yemeklerin yanında Lezita’nın çeşitli ürünlerini de denedik. Yukarıda ki tabakta gördüklerinizin hepsinden yedim. Yedim yedim. Hiç affetmedim. Çok lezzetlilerdi. Bunun ile ilgili bir video çektim ama henüz yüklemeyi beceremedim. Bu sorunu da halladip videoyu yükler yüklemez sizler de tabaktaki ürünleri tek tek tanıyacaksınız.

Sonuç olarak bol sohbetli,bol lezzetli bir etkinlikti.

Ellerimizdeki üzerinde Lezita kutular mı ?? Lezita da pişti bize de düştü :)

Ellerimizdeki kırmızı karanfiller ise içtenlikleri ve kibarlıklarının eseriydi.

Bizlere  evsahipliği yapan ve sorularımıza büyük bir sabırla cevap veren firma yetkilileri Sn.Ceren PARLAK, Sn.Gülşah PEKDEMİR, Sn.Burç KUTSAL , Sn.İlker TURHAN ve Sn.Mine KURNAZ ‘a tekrar tekrar teşekkür ediyorum.  Ayrıca resimlerin bir çoğu için Sevgili Egeden Tarifler‘e ve Şerife’cim en çok da sana, bu güzel güne vesile olduğun için teşekkür ediyorum. Ve de bu güzel güne katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma. Tadına doyamadığım bir gündü.

Etiketler:, , , , , , ,

3 Comments

  • cevver dedi ki:

    Canım ellerine,emeğine sağlık.Etkinlikte yaptıklarımız güzel güzel anlatmışsın.Resimler de çok güzel olmuş.İnşallah daha pek çok etkinlikte buluşuruz güzelim.İyi günler diliyorum :))

  • HÜSNİYE dedi ki:

    Maşallah hanımlar hepinizde Leziz Piliçler gibisiniz. İsocum bu tanıtım yazısı iyi olmuş, insanın içini rahatlatıyo, daha bir içime sinerek kullanıcam Lezitayı.Teşekkürler, ellerine sağlık.

  • tarih84 dedi ki:

    gerçekten de çok güzel bir gündü:) giderken beklediğimden fazlasıyla karşılaştım, etkilenmemek elde değildi. fotoğraf makinası derken döner bölümünü çekememek hepimizin içinde uhde kaldı hani:) dün alışveriş yaparken lezita marka yumurta aldım. normalde boyutlarına dikkat etmezdim sayısına bakardım ama o kadar ayrıntılı anlatılmış ki aklıma boyutlarıona bakmak geledi:) kahvaltı için 10luk L, kek- hamur için 6lık M aldım:) hakkaten de bizlerde farkındalık katmış. resmimi bloğunda görünce çok şaşırdım ve de sevindim. ne kadar çok eğlenmişiz:) sizlerle olmak çok keyifli:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.