0

Krem Şantili Kurabiye

Posted by lezzetperisi on 19 Haziran 2011 in Kurabiyeler |

Baktım bütün arkadaşlar yaptı ben de deneyeyim dedim. Çok da beğenildi ben hariç. Bayatlamıyor ve kıyır kıyır. Peki neden mi ben hariç? Bir kurabiye için fazla tatlı. Bu kadar çok tatlı kurabiyeleri sevmiyorum ben. Demek ki un kurabiyesini de bu yüzden hiç sevmiyorum. Hatta arkadaşlar üzerine pudra şekeri serpip servis yapmışlar şaşırdım. Ben gerek duymadım zaten yeteri kadar tatlı.
Diğer arkadaşlar kakaolu ve sadesini denemişlerdi bu yüzden ben orman meyvelisinden yaptım. Ve fındık yerine de kurutulmuş meyve parçaları ekledim.
Eğer tatlı kurabiyeleri seviyorsanız sizin için doğru tercih olabilir. Ve yapımı öyle basit ki müptelası bile olabilirsiniz.

  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı meyve kurusu

Yapılışı ;

  • Krem şantileri yoğurma kabına koyun ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştın. Unu yavaş yavaş ilave edin.Hamur toparlanınca kurutulmuş meyveleri de ekleyip yoğurun. Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dk. kadar pişirin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.