26

Bumerang Deneyim Günleri “Sushico Workshop” Siz Sushi’nizi Nasıl Alırdınız ?

Posted by lezzetperisi on 07 Mart 2012 in Etkinlikler, Sidebar Photoblog |

“Lezzetkahvesi blogunun yazarıyla mı görüşüyorum” diyordu telefondaki cıvıl cıvıl ses. “Evet” diyene kadar bütün blog maceram gözümün önünden geçti. Blogum takip ediliyordu, benden yazar olarak bahsediliyordu üstüne üstlük özel telefonum bile biliniyordu. Bi çimdiklik zamanım vardı 🙂 attım tabi ki ! Ben bunları yaparken karşıdaki ses hala konuşuyordu Allah’tan henüz birbirimizi görmüyoruz konuşurken. Ben konuşmayı yakaladığımda 4 Mart tarihinde  workshoptan bahsediyordu -İstanbuldasınız değil mi ? dedi. Hayır dedim İzmirdeyim.. Bu sefer sessizlik sırası karşıdaydı.. -İzmirdeyim ama seve seve gelebilirim dedim.  Böyle güzel bir davete icabet etmeden olmazdı. İşte böyle başladı ilk workshop hikayem. Tabi telefonu kapatınca bütün görgüsüzlüğümle çığlıklar attım. Sağır Sultan “acık yavaş” dedi kulak zarım delinecek 🙂

Sonrası malum, bi suşi yapmaya İzmir’den İstanbul’a..

Garipsemeyin.. babacığım der ki “Hızır, hazırı yakaladığın yerdedir. Ve hayat fırsatları kaçıracak kadar uzun değil. Mutlu olacağın yerde ol! ” Bi nevi yüreğinin sesini dinlemek. Hiç pişman olmadım ve babacığım hep haklı çıktı.

Bu eğlenceli deneyim için Hürriyet Gazetesi Bumerang Ekibine, güleryüzlü, cıvılcıvıl, sıcacık bir ev sahibi olan sevgili Hilal Meriç’e , bize eğitim veren ve sertifika ile ödüllendiren Yutaka Hoshino ‘ya , lezzetli americano’ları için Sushico’ya  -ki gidince mutlaka deneyin derim  içtiğim en iyi kahvelerden biriydi- ve tanışıp birlikte güzel vakit geçirdiğim tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Katılan Arkadaşlarım ;

SUSHİ TARİHÇESİ

Sushi’nin geçmişi 1000 yıllık bir tarihe ve kültürel birikime dayanıyor. Aslında Sushi üretimi, balıkları uzun süreli saklamak için geliştirilmiş bir yöntem. Yüzyıllar önce saklanmak istenen balıklar tuzlanıyor ve koruyucu bir tabaka olarak da haşlanmış pirince sarılarak kazılan kuyularda depolanıyordu.

Etin bozulması önleyen pirinç, bu ilk dönemlerde balık yenmeden önce ayrılıp çöpe atılıyordu. Kıtlık zamanında pirincin de yenilebildiği hatta lezzetinin hiç de fena olmadığı fark edilince, pirinç savurganlığına da son verilmiş oldu.

Sushi servisinde Japonya’da yetişen bir cins bayır turpundan hazırlanan yeşil renkli ve macun kıvamındaki çok acı bir hardal olan WASABİ ve Soya sos mutlaka bulunmalıdır.

Ayrıca pembe renkli bir tür tatlımsı zencefil kökü turşusunun ince dilimler halinde kesilmiş hali olan GARİ de sushi ile birlikte sunulur. Gari dilimleri, farklı Sushi türleri denenirken, bir öncekinin ağızda kalan tadını nötralize etmek için aralarda yenir.

Sushi Pilavının hazırlanması ;

175 gr. baldo pirinç

200 ml su

1 yemek kaşığı pirinç sirkesi

1 yemek kaşığı şeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

Pirinç 5 kez iyice nişastası akana kadar yıkanır.Tencereye konup üzerine su eklenir.Pilav halini alınca karıştırmadan alttan ve ortadan kesiyormuş gibi karıştırılır. Daha sonra hazırlanan sirke,şeker,tuz karışımı ilave edilerek pirinçler kırılmadan karıştırılır.Soğumaya bırakılır.

Peki siz Sushi için neler düşünüyorsunuz ?? Hadi yorumlayın paylaşalım 🙂

26 Comments

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.