3

Bütün Kızlar “Renk Mutfağı”nda Toplandık

Renk Mutfağı benim biricik kuzişim Esruş’un blogu. Henüz çok yeni; anneliği gibi..  Şimdilerde anneliğe alışmaya çalışıyor. Bir yandan da mutfaktaki lezzetlerin peşinde. Hayatındaki en büyük lezzet can’ına kavuştu nasılsa. Yazıya, onun renkli kişiliğini yansıtan benim de bakmaya doyamadığım bu cici tuzluklarla başlıyorum çünkü; hayatınızın tadı tuzu hiç eksik olmasın ve hep dengede olsun.

Bir taraftan oğluşuna agucuk gugucuk derken diğer yandan hazırlıklarını yapmış Esruş hanım. Hazırlık da ne hazırlık. Esruş’un davet sofrasında neler vardı neler.Acı badem kurabiyesi, cheese pasta , patates salatası , kıymalı börek,  minik ekmekçikler ki bunlar benim donutlarım. Ama bu tuzlu hali. Şeker miktarını azaltıp içlerini dereotu,labne ve mayonezli bir karışımla doldurmuş. Yaratıcı olmuş.Yaprak sarmasını unutamam tabiki ama onlar yengeciğimin maharetli ellerinden çıkma.

Buyrun size bir görsel şölen

Malzemeler:
3 Paket Eti Yulaflı bisküvi
165 gr. Tereyağ
1 paket İç Fındık (200 gr.)
2 Çorba kaşığı yoğurt
250 gr. Pınar Labne peynir
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket Dr. Oetker Kaymak tadında şanti
1 paket Pınar krema
1 paket Dr. Oetker vanilya

Taban Yapılışı:
Bisküvileri robotta un haline getirip, düşük ısıda erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz. Kıvama gelince çekilmiş 100 gr. fındığı da ekleyip, tabanı yuvarlak bir kalıbın zeminine güzelce döşüyoruz. Yalnız zemine yağlı kağıt döşüyoruz ki daha sonra rahatça çıkarabilelim.. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
Krema Yapılışı:
2 çorba kaşığı yoğurdu, Labne peyniri ve pudra şekerini derin bir kaba alıp mikserle güzelce çırpıyoruz.Daha sonra sırasıyla kremayı, vanilyayı ve toz halindeki Kaymak tadında şantiyi de karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Kremamız koyu bir kıvam alıyor.
Buzdolabından çıkadığımız tabanın üzerine kremamızı dikkatli bir şekilde sıvadıktan sonra kalan 100 gr. çekilmiş fındığı da üzerine serpiştiriyoruz.Pastamızı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabiliriz.

Acı Badem Kurabiyesi ;

Malzemeler
7 yumurta akı
200 gr. çekilmiş fındık
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım şişe Dr. Oetker Acı badem Özü
12-16 soyulmuş badem

Yapılışı ; Yumurta aklarını, şekeri ve fındığı bir tencereye alıp önce iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kısık ateşte ocağa alıp koyu bir kıvam alana dek iyice karıştırarak pişiriyoruz.zıcık dibi tutabilir. Endişeye gerek yok ama tabi çok fazla olmamasına dikkat…Koyu kıvamı aldıktan sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz. Daha iyi sonuç alabilmek için bu soğuma dengesini tutturmak şart.Daha sonra acı badem özünü de karışıma ekliyoruz ve geçiyoruz şekil vermeye… Krema torbası kullanıcaz bu aşamada. (Ancak bir poşetin bir ucunu yarım santimden biraz fazla çapta keserek de deneyebilirsiniz.)
Krema torbasının içine yeteri miktarlarda alarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine daire biçiminde ama üzeri biraz yoğun olacak şekilde yuvarlaklaklar halinde şekillendiriyoruz. Bu aşama biraz zahmetli ve dikkat gerektirici gelebilir. Sabır..! Sonucu harika olucak. İşlemi tamamladıktan sonra soyulmuş bademleri yassı kısmından ikiye ayırarak her bir kurabiyenin ortasına yerleştiriyoruz. Burda bademleri biraz hamura bastırmakta fayda var. Fırında kabarması ve çatlaması için iyi bir sonuç veriyor…150 dereceyle 15 dakika önceden ısıtılmış fırınaveriyoruz ve sürekli kontrol ederek çooook hafif pembeleşince fırından alıyoruz. Sıcakken sakın tepsiden almaya çalışmayın. Biraz soğuyunca spatula yardımıyla kağıttan çıkarın. Ancak kağıda yapışırsa tepsiye çok az su ekleyin ve kağıt hafif ıslanınca kurabiyeler daha rahat çıkacak. Ve sonuç olarak iki kurabiyeyi birbirine yapıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.
Hepsi bu:) diyor kendisi..

Biz kaçtık Esruş’um sen topla artık.. Bir sonraki ay Sevtap’tayız. Bekleriz..

3 Comments

  • renk mutfağı dedi ki:

    tatlım kıymetlim, ne güzel anlatmışsın, ne güzel bir gündü! birlikte olmak herşeye değer inan ve harika bir ailenin harika kızları, cici anneleri mi olduk ne dersin..:) hepsine sevgimi ekledim yaparken, tıpkı senin gibi. blogunu izledikçe, anlattıklarını yaşar gibi oldukça ne kadar özenle hazırladığını gördükçe gurur duydum ve katılmak istedim ben de.. çook teşekkür ederim tüm güzel sözlerin için, renklerime renk kattın.. canımsın. parmaklarına sağlık..

  • selcen dedi ki:

    İsmetcim, kuzeninin ellerine sağlık sizlerede afiyet olsun. Herşey nefis görünüyor, tuzluklar ise harika:) sevgilerimle…

  • ozay dedi ki:

    Sevgılı Ismet kuzenının ellerıne saglık ama ben ınekcıge bayıldımcanım.Guzel bır hafta sonu dıleklerımle sevgıler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2010-2024 LEZZET KAHVESİNE HOŞ GELDİNİZ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.